The Sinner seasons 1&2 – θρίλερ μυστηρίου με αποκάλυψη του δολοφόνου στο 1ο επεισόδιο

Poster] [TV Series] The Sinner : PlexPosters

Τι ωραία να ξεκινάς μια νέα σειρά και ενώ πιστεύεις θα είναι απλά καλή, τελικά είναι πάρα πολύ καλή και κολλάς άσχημα.

Αυτη η νέα σειρά που ξεκίνησε το 2017 (sorry η πρόταση μου δεν είναι και τόσο φρέσκια) αλλά εγώ την πήρα είδηση  πριν μερικούς μήνες είναι το Sinner και ανήκει στην πλατφόρμα του Netflix.

Ακόμα δεν ολοκλήρωσα την τρίτη season αλλά είπα να σχολιάσω και να σας προτείνω τις 2 πρώτες εξαιρετικές seasons. Η πρώτη season είναι η Κόρα και η δεύτερη ο Tζούλιαν. Αυτά είναι και τα ονόματα των δύο βασικών πρωταγωνιστών των οποίων η ζωές αλλάζουν από την στιγμή που διαπράττουν μια δολοφονία.

Οι 2 seasons που έχω ήδη δει, έχουν μια  διαφορά. Η πρώτη season έχει παραγωγό και πρωταγωνίστρια την κουκλάρα Jessica Biel και το story αφορά την ίδια και μια δολοφονία που διαπράττει στο τέλος του 1ου επεισοδίου. Σε αντίθεση η δεύτερη season, έχει και πάλι παραγωγό την Αμερικανίδα ηθοποιό αλλά η ιστορία είναι η δολοφονία ενός ζευγαριού από ένα μικρό ανήλικο αγόρι τον Τζούλιαν.  Μια εντελώς ξεχωριστή ιστορία από την πρώτη.

Δεν νομίζω να σας μπέρδεψα?

H σειρά μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλή και είναι κάτι ανάμεσα σε True Detective (φαντάζομαι το ξέρετε) και CSI ή γιατί και όχι το δικό μας Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα που για τα δεδομένα τα Ελληνικά εκείνης της εποχής ήταν αρκετά καλή.

The Sinner: Bill Pullman and His Character's Sexual Proclivities ...

Σκηνοθέτης είναι ο Derek Simonds (παραγωγός του Call be your name που είχε πάρει Όσκαρ σεναρίου πριν μερικά χρόνια), ο οποίος σκηνοθετεί με πολύ ατμοσφαιρικό τρόπο ένα θρίλερ μυστηρίου το οποίο με κράτησε σε αγωνία από την αρχή μέχρι και το φινάλε της season και την κάθαρση (επιτέλους) των ηρώων στο τελευταίο επεισόδιο.

Κάθε επεισόδιο (8 επεισόδια σε κάθε season) είναι περίπου 45 λεπτών και είναι χορταστικότατα.

Κάθε επεισόδιο έχει και αρκετά flashback που θέλουν να δείξουν το υπόβαθρο της κάθε δολοφονίας και παράλληλα την ιστορία της ζωής του κάπως κυνηγημένου από τα πάθη και τον παρελθόν του, πρωταγωνιστή της σειράς, ντετέκτιβ Harry Ambrose (Bill Pullman).

The Sinner is for hormonal teenage girls' insatiable appetite for ...

Season 1(spoilers alert)

Η Κόρα την οποία ερμηνεύει όπως είπα η παραγωγός όλων των seasons, Jessica Biel (Νext, Illusionist, Total Recall), δείχνει μια ευτυχισμένη μητέρα ενός μικρού αγοριού και μια συγκαταβατική σύζυγος που αγαπάει τον άντρα της. Η Κόρα όμως δείχνει φαινομενικά καλά. Στην πραγματικότητα κάτι κρύβει (δε παίζει να σας πω). Ξαφνικά εκεί που έχει πάει για μπάνιο με τον άντρα και το παιδί τους ακούει μια μουσική, βλέπει ένα νεαρό ζευγάρι να φιλιέται και σηκώνεται και μαχαιρώνει μπροστά στον άντρα και το παιδί της αλλά και σε δεκάδες μάρτυρες τον άντρα του ζευγαριού. Σοκ έτσι?

Μόνο από αυτό, δεν θέλετε να μάθετε γιατί το έκανε?

Στο αστυνομικό δράμα της συγγραφέως Petra Hammesfahr, (η πρώτη season είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα) η Κόρα από την αρχή του 1ου επεισοδίου δείχνει ότι κάτι έχει. Δεν πάει το μυαλό σας όμως σε τι, έως και το τελευταίο επεισόδιο στο οποίο γίνεται η αποκάλυψη.

Πολλά είναι μπερδεμένα στην σειρά και στο μυαλό της.

Τι συμβαίνει? Περίεργη παιδική ηλικία ή περίεργη ενήλικη ζωή?

Στον πρώτο κύκλο μου άρεσε πάρα πολύ η πρωταγωνίστρια η οποία συνθέτει έναν απίστευτο χαρακτήρα, μια γυναίκα ψυχολογικά ασταθή, εγκλωβισμένη στο παρελθόν της, που δεν αρνείται την πράξη της αλλά ξέρει ότι κάτι συμβαίνει. .

Εδώ που τα λέμε, δεν θυμάμαι και κάτι αξιόλογο από την Jessica Biel κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά πέρα από αυτήν την ερμηνεία της.

Ο Ντετέκτιβ Ambrose γίνεται ο φύλακας άγγελος της και την βοηθάει. Ο Pullman είναι μαγικός στον πολύ περίεργο, βυθισμένο στις αμαρτίες ρόλο του ως ντετέκτιβ (εξίσου καλός και στον δεύτερο κύκλο).

Η σειρά έχει μυστήριο, δολοφονίες, άρρωστο οικογενειακό παρελθόν, εμμονές, ανατριχίλα τόσο όσο, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, ανατροπές, ψυχολογικά παιχνίδια, ωραία μουσική επένδυση και πολύ δυνατό σενάριο. Όπως καταλάβατε μου άρεσε πολύ.

Δείτε και το trailer πριν διαβάσετε τον σχολιασμό μου (καλός θα είναι) για τον δεύτερο κύκλο.

Season 2

The Sinner Season 2 Review: Carrie Coon Back on TV, TV Better For ...

Η σειρά μετά την επιτυχία της πρώτης season to 2017 επέστρεψε την επόμενη χρονιά και βρίσκουμε τον αγαπημένο (μου) ντετέκτιβ να έχει γυρίσει στην πόλη που γεννήθηκε. Εκεί πέρα από το οικογενειακό του παρελθόν, έχει και προβλήματα με την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα του που τα μαθαίνουμε με τα flashback που συνεχίζονται και σε αυτήν την season. 

Εξαιτίας της Heather Novac (Natalie Paul), της ντετέκτιβ της περιοχής και κόρη του παιδικού φίλου του Jack (Tracy Letts) ο Harry επανέρχεται σε ένα μέρος στο οποίο έχει δυσάρεστες αναμνήσεις. Πέρα από τους προσωπικούς του δαίμονες έρχεται σε επαφή μια νέα δολοφονία. Ο Letts by the way φοβερή ερμηνεία.

Δύο χαρακτηριστικά ίδια με τον πρώτο κύκλο. Πρώτο ο Harry δένεται και πάλι με τον θύτη και δεύτερον η δολοφονία γίνεται ξανά στο πρώτο επεισόδιο.

Η δολοφονία γίνεται από τον 10χρονο Julian. Τον θύτη ερμηνεύει εξαιρετικά για την ηλικία του ο 15χρονος πιτσιρικάς Elisha Henig.

 Details για το story

Ο Julian δολοφονεί ένα ζευγάρι σε ένα motel. Ένα ζευγάρι που αγαπά. Το κάνει με ένα παράξενο όμως τρόπο. Αλλά γιατί? Το κάνει μόνος του ή με την καθοδήγηση κάποιου?

Βέβαια το συγκεκριμένο παιδί δεν είναι ένα οποιοδήποτε παιδί όπως θα καταλάβετε αν το δείτε. Έχει μεγαλώσει στο Mosswood, μια μυστικιστική με θρησκευτικά χαρακτηριστικά κοινότητα της περιοχής. Εκεί ζει με την μαμά του. Την ερμηνεύει υπέροχα η Carrie Coon (Fargo, Widows, Gone Girl κ.ά).

Τι να σας πω τώρα για την περίεργη σχέση τους? Να σας πω μόνο ότι σε όλο τον κύκλο η Coon κλέβει την παράσταση. Καλός και ο μικρός δεν λέω και φυσικά ο Pullman αλλά νομίζω ότι η season δεν θα ήταν τόσο δυνατή αν δεν είχε την Coon. Να φανταστείτε στην αρχή δεν μου άρεσε κιόλας κάτι στον τρόπο που έπαιζε.

The Sinner Season 2 Finale Explained: A Quietly Satisfying End ...

Στην δεύτερη ιστορία ο Harry, όσο προσπαθεί να βρει πληροφορίες για τα κίνητρα του μικρού, τόσο περισσότερο ταυτίζεται μαζί του. Έτσι γίνεται ο καθρέφτης της παιδικής προβληματικής του ηλικίας (χιλιάδες ψυχολογικά ο πρωταγωνιστής).

The Sinner Season 2, Episode 7: Burning Questions Before the ...

Τrailer 2ης season:

Τι δεν μου άρεσε στις 2 πρώτες ιστορίες. Να σας πω ψέματα? Δεν έχω κάτι.

Παρόλο που έχουν παρόμοια δομή και οι 2 κύκλοι, έχουν ένα τρόπο που σε κάνει να κολλάς και να περιμένεις το επόμενο επεισόδιο για να σου δώσει το κάτι παραπάνω. Μου άρεσε πολύ το Sinner αν με ρωτάτε!

Η αλήθεια είναι ότι η σειρά είναι πολύ καλή γιατί πέρα ότι η παραγωγή και τα σενάρια είναι πολύ δυνατά, κατάφεραν με έναν ηθοποιό στον ρόλο του Ντετέκτιβ και κεντρικού άξονα των ιστοριών να σε κάνουν να θες να μάθεις και άλλα για την προσωπικότητα του και το παρελθόν του. Εντάξει, παίζει πολύ καλά (υποψήφιος σε πολλά βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και Saga), αλλά πιστεύω ότι το Sinner είναι τόσο καλό γιατί έχει κάποιες βασικές διαφορές από τα υπόλοιπα ατμοσφαιρικά θρίλερ μυστηρίου και δολοφονιών.

Είναι ένα θρίλερ που δεν επικεντρώνεται απλά στην δολοφονία και ποιος το έκανε, αλλά το πως και κυρίως το γιατί. Επίσης ο ντετέκτιβ της σειράς έχει πολλά πάθη και με πολύ ιδιαίτερο τρόπο ταυτίζεται με τους δράστες παρά με τα θύματα, πράγμα που σε κάνει (εμένα μου έκανε) να περιμένεις τι άλλο θα κάνει για να καταλάβει τους θύτες και τον ψυχισμό τους.

Μια σειρά γύρω από την ψυχοσύνθεση ενός δολοφόνου και όχι μια σειρά αποκάλυψης του δολοφόνου. Σας το λέω «έχω πάθει πλάκα» με την πλοκή και τις ερμηνείες.

Τέλος, (απίστευτο αλλά τελειώνω) ξεκίνησα ήδη την τρίτη ιστορία (James) και είναι εξίσου πολύ καλή και με πρωταγωνιστή τον Matt Bomer. (Magic Mike, American Horror Story).

The Sinner Season 3 Review: Missing the Spirit and Freshness of ...

Επικρατεί το ίδιο κλίμα με τις 2 πρώτες ιστορίες.

Μην ξεχάσω, η σειρά έχει πάρει τοπράσινο φως και για 4 κύκλο (αυτό της έλειπε)!

Αν θέλετε δείτε και το trailer της 3 season:

Check out “The Sinner” on Netflix | Sinner, Netflix, Favorite tv shows

Δείτε το.. χτες!

Αλέξης

Πληροφορίες: Παραγωγή (2017-), Crime, Drama, Mystery, IMDb 7.9/10 με 81,931 ψήφους

Βαθμολογία μου: 8/10

One thought on “The Sinner seasons 1&2 – θρίλερ μυστηρίου με αποκάλυψη του δολοφόνου στο 1ο επεισόδιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: